Апостоловський район
www.apost-rn.dp.gov.ua


В управлінні агропромислового розвитку райдержадміністрації проведена нарада з керівником ТОВ «Фактор Д» Лісовим О.М., головним зоотехніком ТОВ «Фактор Д» Шовкуном Ю.М., керівником ТОВ «Авіас 2000» Табачнюком В.М.

    З початку року по сільськогосподарським підприємствам вироблено:

    - 377 тонн молока (76% до плану 3 міс. ,та 72 % до рівня минулого року),

    - 2427 тонн м’яса (268 % до плану 3 міс. та 502 % до рівня минулого року),

    - 37,5 млн. штук яєць( 82 % до плану 3міс. та 98 % до рівня минулого року) .

    Поголів’я великої рогатої худоби ( далі -ВРХ) по сільськогосподарським підприємствам складає 645 голів, в тому числі: корів - 428 голів ( на149 гол. менше проти рівня минулого року), свиней - 40 тис. 235голів ( на 6тис. голів більше проти рівня минулого року), птиці – 536,6 тис. голів ( на 280 тис. голів менше проти рівня минулого року).

    Зменшено поголів’я ВРХ в ТОВ «Фактор Д». На даний період відбувається через те, що на протязі тривалого часу на підприємстві не проводилась робота з відбору та збереженню високопродуктивних тварин , вибракування низькопродуктивних, не закуповувалась племінна худоба .Керівництвом ТОВ «Фактор Д» прийняте рішення про вибракування худоби, яка не відповідає вимогам виробництва . В результаті важкого фінансового стану підприємства, закупівля ремонтного молодняку на даний час неможлива. Ремонт стада ВРХ будуть проводити за рахунок відбору та вирощування власного молодняку. При покращенні фінансового стану підприємства планується закупівля поголів’я племінних нетелів в кількості 150 голів в господарствах півдня України.

    Зменшення поголів’я птиці в ТОВ «Авіас 2000» носить сезонний характер та пов’язане з плановою заміною поголів’я, що відбувається шляхом здачі утримуваного поголів’я та звозу молодняку з інших господарств.

За інформацією управління агропромислового розвитку райдержадміністрації