Апостоловський район
www.apost-rn.dp.gov.ua


ЗВЕРНЕННЯ

управління соціального захисту населення з підготовки та проведення
у 2017 році заходів з нагоди Тижня охорони праці в Апостолівському районі

ШАНОВНІ КОЛЕГИ!

Відповідно до Указу Президента від 18 серпня 2006 року № 685/2006 «Про День охорони праці» в Україні було підтримано ініціативу Міжнародної організації праці з відзначення 28 квітня Всесвітнього дня охорони праці.
Основною метою цього заходу є привернення уваги суспільства, органів державної влади, суб’єктів господарювання, громадських організацій до питань охорони праці, запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням, вшанування пам’яті осіб, які загинули на виробництві.
У 2017 році Всесвітній день охорони праці за рекомендацією Міжнародної організації праці відзначатиметься під девізом – Удосконалення збору та використання даних про безпеку та гігієну праці.
Актуальність відповідної тематики обумовлена тим, що систематизація даних про професійні захворювання та нещасні випадки на виробництві має важливе значення для запобігання нещасним випадкам. Тому вкрай важливо поліпшувати системи реєстрації та повідомлення про нещасні випадки, що сталися на виробництві.
Збір та аналіз інформації мають проводити на національному рівні. Це дало б змогу країнам досягти кращих показників ефективності національної системи охорони праці та допомогти їм визначити пріоритети у сфері охорони праці загалом.
Крім того, оптимізувавши збір даних з охорони праці, простіше буде визначати пріоритети у роботі зі вдосконалення національних програм охорони праці на робочих місцях.
Оптимізація національних систем реєстрації та повідомлень про нещасні випадки дасть змогу на державному рівні збирати та аналізувати дані для запобігання нещасним випадкам у майбутньому.
Зважаючи на важливість питань пов’язаних із удосконалення збору та використання даних про безпеку та гігієну праці, Організаційний комітет звертається до керівників і працівників, підприємств, установ, організацій всіх форм власності, органів виконавчої влади, Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, профспілкових організацій, із закликом акцентувати свою увагу на здоров’ї працівників та зосередити свої зусилля на виконанні вимог Конституції України щодо забезпечення належних, безпечних і здорових умов праці та виконання вимог Закону України «Про охорону праці».
    Управління соціального
    захисту населення