Апостоловський район
www.apost-rn.dp.gov.ua


22 квітня у стінах КЗК «Апостолівська районна бібліотека» відбувся відео-круїз «Культура – найцінніше надбання людства» до Міжнародного дня пам’яток і визначних місць. Захід був проведений бібліотекарем кафедри юнацтва Жалман Т.В. з учнями 9-х класів Апостолівської ЗШ № 3 І-ІІІ ступенів.

Оскільки 2015 рік – оголошено роком Європи в Україні, присутні ознайомилися з пам’ятками і визначними місцями європейських країн, а саме: Італії, Іспанії, Греції, Англії, Болгарії і Франції. Саме в Європі найбільше зосереджено об’єктів історико-культурної спадщини. Європа має багатовікове культурне надбання та є найпривабливішим місцем для туристів.Учні оволоділи такими поняттями, як Список Всесвітньої спадщини та ЮНЕСКО, дізналися про їхню мету і завдання.

Історико-культурна спадщина – це сукупність успадкованих людством від попередніх поколінь об’єктів історико-культурної спадщини. Цей об’єкт являє собою шедевр людського творчого генія, свідчить про значний взаємовплив людських цінностей у даний період часу або в певному культурному просторі, в архітектурі або в технологіях, у монументальнім мистецтві. Європейська історико-культурна спадщина – це надбання і досягнення європейських народів, внесені ними у духовну скарбницю Європи та всього світу. Отже, сучасне молоде покоління повинно дбати про культурні багатства, вони є важливим орієнтиром для нашого світу та для майбутнього покоління.

Наприкінці заходу присутні переглянули відеофільм «Подорож визначними місцями Європи».


За інформацією відділу культури, туризму, національностей та релігій райдержадміністрації